Openrijk logo
Dutch Flag
DeepNL-onderzoekers delen kennis en resultaten tijdens bijeenkomst

DeepNL-onderzoekers delen kennis en resultaten tijdens bijeenkomst

Op 15 november 2024 kwamen 70 DeepNL-onderzoekers samen in Lunteren voor de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst. De focus lag op samenwerking en kennisuitwisseling tussen lopende en nieuwe projecten. Acht projecten van 2018 zijn nu grotendeels afgerond, terwijl tien andere projecten volop resultaten publiceren. Ook zijn er acht nieuwe projecten gestart met 25 nieuwe promovendi en postdocs.

Jan Dirk Jansen van de TU Delft gaf een presentatie over de geschiedenis van de gaswinning in Groningen, met aandacht voor geowetenschappelijke en sociaal-politieke aspecten. Hij moedigde jonge onderzoekers aan om flexibel te zijn en open te staan voor verandering in hun onderzoek.

Nieuwere projecten uit 2021, geleid door Johannes Miocic, Maja Rücker en Tanmaya Mishra, reflecteerden op hun voortgang en gemeenschappelijke vragen. Ze bespraken uitdagingen zoals het overbruggen van schalen en samenwerking met andere DeepNL-projecten.

De middag bestond uit interactieve werksessies. PhD’s en postdocs onderzochten projectverbanden en benutten elkaars resultaten. Senior onderzoekers bespraken aanbevelingen van de internationale adviescommissie, zoals het definiëren van belangrijke uitkomsten, datahergebruik en het verbeteren van outreach.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst vond de EPIS-conferentie plaats, waar de focus lag op aardbevingen en geïnduceerde seismiciteit. Wetenschappers van over de hele wereld kwamen samen om hun bevindingen te delen.

De volgende DeepNL-bijeenkomst is gepland voor 15 april 2025. Deze zal gericht zijn op brede kennisuitwisseling met stakeholders om een veiliger en duurzamer gebruik van de Nederlandse bodem te bevorderen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via DeepNL@nwo.nl.

Deel dit artikel
terug naar overzicht
Bron publicatie: 21 november 2024
Bron laatst geupdate: 21 november 2024
Openrijk publicatie: 21 november 2024
Bron: Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek