Openrijk logo
Dutch Flag
Utrecht heeft nu Alma Mustafić als eerste mensenrechtenambassadeur

Utrecht heeft nu Alma Mustafić als eerste mensenrechtenambassadeur

Op 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, heeft de gemeente Utrecht haar eerste mensenrechtenambassadeur aangesteld: Alma Mustafić. Zij zal zich inzetten om mensenrechten beter zichtbaar te maken in het dagelijks leven van de inwoners van Utrecht.

Linda Voortman, wethouder van diversiteit en inclusie, gaf aan dat in Utrecht mensenrechten niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Verschillende groepen moeten vechten voor hun rechten, of het nu door een beperking of hun achtergrond is. De mensenrechtenambassadeur zal helpen om iedereen aan tafel te krijgen en hen bewust te maken van hun rechten.

Alma Mustafić benadrukt het belang van dialoog in een tijd van verdeeldheid. Het is cruciaal om de verbinding op te zoeken en samen te strijden voor mensenrechten, zegt ze. Als we deze waarden erkennen, maken we de juiste keuzes gemakkelijker. Ik sta altijd aan de zijde van de mensenrechten. 

Utrecht als Mensenrechtenstad

De rol van Alma markeert een stap in het versterken van Utrecht als Mensenrechtenstad. De ambassadeur gaat verschillende projecten ontwikkelen, bijvoorbeeld in het onderwijs en in de wijken, om mensenrechten tastbaarder te maken. Ze zal ook initiatieven verbinden die al bestaan in de stad.

Over Alma Mustafić

Alma Mustafić, geboren in 1981, is onderwijskundige en werkt als docent-onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Ze is een toegewijde mensenrechtenactivist met ruime kennis over mensenrechteneducatie, genocide, sociale rechtvaardigheid en gemeenschapsontwikkeling. Haar betrokkenheid voortkomt uit het feit dat ze de genocides in Bosnië heeft overleefd en naar Nederland vluchtte.

Bijzondere bijeenkomst met de Universiteit Utrecht

Alma zal tijdens een speciale bijeenkomst met de Universiteit Utrecht haar rol als mensenrechtenambassadeur presenteren. Ze gaat in gesprek met professor Antoine Buyse en wethouder Linda Voortman over de noodzaak van een rechtvaardige en inclusieve stad voor iedereen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

 

Deel dit artikel
terug naar overzicht
Bron publicatie: 10 december 2024
Bron laatst geupdate: 10 december 2024
Openrijk publicatie: 10 december 2024
Bron: Gemeente Utrecht