De NVWA heeft nieuwe handboeken over enzymen en aroma’s uitgebracht. Ook is er een aangepast handboek voor additieven. Deze boeken bevatten informatie over wet- en regelgeving en het toezicht van de NVWA.
Handboek enzymen
Het Handboek enzymen in levensmiddelen geeft informatie over de regels voor voedingsenzymen. Hierin staan zaken zoals etikettering en het verschil tussen enzymen als hulpstoffen of ingrediënten. Ook gaat het handboek in op goedgekeurde additieven en genetisch gemodificeerde enzymen.
Handboek aroma’s
In het Handboek aroma’s in levensmiddelen staat de regelgeving voor aroma’s in voeding. Het bevat uitleg over welke aroma’s zijn toegestaan en wat er op het etiket moet staan. Daarnaast komen onderwerpen als ‘clean label’ en toegestane additieven aan bod.
Wijzigingen in het handboek voor additieven
Het bestaande Handboek additieven in levensmiddelen is vernieuwd. Er wordt nu per geval bekeken of een gekleurd levensmiddel als additief valt. Ook is de structuur van het handboek aangepast en zijn relevante links bijgewerkt.
Meer informatie
Voor vragen kunnen consumenten en bedrijven terecht bij ons Klantcontactcentrum. Journalisten kunnen onze persvoorlichters raadplegen voor meer informatie.