Openrijk logo
Dutch Flag
Discussieer over de Sociale Visie Utrecht 2040

Discussieer over de Sociale Visie Utrecht 2040

De gemeente wil van Utrechters weten hoe de stad moet omgaan met (gezondheids-)verschillen, gelijke kansen, en financiële zekerheid. Dit staat in de Sociale Visie Utrecht 2040, die samen met inwoners en partners is opgesteld. De visie is de komende weken beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Utrecht.

Linda Voortman, wethouder Wmo en welzijn: “Het gaat goed met Utrecht en met veel inwoners, maar er blijven uitdagingen. De gezondheidsverschillen zijn te groot en sommige inwoners hebben moeite om rond te komen. Dit is waarom we deze Sociale Visie hebben gemaakt.”

Pijnpunten in de samenleving

Net als andere Nederlandse gemeenten heeft Utrecht veel uitdagingen. Denk aan de toegenomen vraag naar zorg, een tekort aan personeel, en onvoldoende woningen, terwijl de bevolking groeit naar zo’n 470.000 inwoners in 2040. Voortman: “Om vooruit te kunnen kijken, vragen we onszelf en inwoners welke stad we willen zijn in 2040.”

Prioriteit geven aan veranderingen

De visie bevat ambities om de verschillen tussen inwoners te verkleinen en de gezondheid en leefomgeving te verbeteren. Er zijn vier belangrijke themas benoemd, de Verschilmakers. Voortman: “Deze onderwerpen vragen extra aandacht om echt een verschil te maken.” De Verschilmakers zijn: Financiële zekerheid, betaalbare woningen, kansengelijkheid in de opvoeding, en gezond samenleven.

Geef uw mening

De Sociale Visie is van nu tot 7 februari beschikbaar voor inwoners en partners. U kunt de visie online vinden op de website en ook op het stadskantoor. Een ieder kan zijn of haar mening geven via e-mail naar zienswijzeSVU2040@utrecht.nl. Alle reacties worden bekeken en meegenomen voordat de uiteindelijke versie naar de gemeenteraad gaat voor goedkeuring.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

 

Deel dit artikel
terug naar overzicht
Bron publicatie: 9 december 2024
Bron laatst geupdate: 9 december 2024
Openrijk publicatie: 9 december 2024
Bron: Gemeente Utrecht