Iedereen kan meedoen
We verspillen gemiddeld zo’n 33 kilo per persoon per jaar aan eten. Dat zijn voor heel Nederland 23 miljoen maaltijden per week! Er is nog veel te winnen op het gebied van voedselverspilling. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert daarom de Verspillingsvrije Week. Tijdens deze week worden overheden, ondernemers (denk aan supermarkten, catering en restaurants), scholen en gemeenten aangezet om een week lang geen eten weg te gooien. Ook hun klanten, gasten, leerlingen en inwoners doen daaraan mee. U toch ook?
Focus op houdbaarheidsdatum
Iedereen kan bijdragen aan een duurzamer, verantwoord voedselsysteem met minder voedselverspilling. Zowel thuis als in uw bedrijf. Alleen al bij consumenten heeft 10% van de voedselverspilling te maken met de houdbaarheid. Dit jaar is dat een belangrijk thema tijdens de komende Verspillingsvrije Week. Door duidelijker te delen hoe consumenten moeten omgaan met houdbaarheidsdata, kunnen we jaarlijks zo'n 90 miljoen kilo voedsel besparen.
Een kijkje in onze keuken
Naast dat wij deze week steunen, doet ons bedrijfsrestaurant ook actief mee. Zo maken de koks van oud brood croutons, worden de tosti’s bereid met brood dat anders zou worden weggegooid. Ook verwerken we rijst dat is overgebleven in onze tomatensoep en worden onze broodjes belegd met vleeswaren die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten. Zo krijgt ons voedsel een smakelijke 2e bestemming.